U školske klupe selo 106 novih đaka


 

Svakom prvaku torbe i školski pribor dar Lokalne samouprave

Prvog dana nove školske godine u klupe je selo 106 đaka prvaka, što je najviše u poslednje tri godine. Svakome od njih su predstavnici Lokalne samouprave Čoke poklonili đačku torbu i kompletan školski pribor, vrednosti 3.000,00 dinara.

U Osnovnoj školi „Jovan Popović“ iz Čoke, sa odelenjima u Sanadu i Crnoj Bari u dva odelenja upisan je 51 prvak, a đačke torbe i školski pribor uručili su im predsednik opštine Ferenc Balaž i zamenik predsednika Zoran Jovanov, poželevši im lepe školske dane i puno zvezdica i petica u dnevniku. Pre nego što su ušli u učionice, u holu škole đaci četvrtih razreda priredili su im dobrodošlicu prigodnim programom sačinjenim od recitacija, pesama i plesova.

Direktorka škole Julijana Bagdal, takođe je poželela dobrodošlicu prvacima i uspešno školovanje svim učenicima ove škole, kojih je preko 400. Ona kaže da je letnji raspust iskorišćen da se urede učionice i kompletira školski inventar, pa učenici mogu da se pohvale da pohađaju jednu od najopremljenijih školskih ustanova, uz stručni nastavni kadar.

U OŠ „Servo Mihalj“ u Padeju, u dva odelenja upisano je ukupno 24 prvaka, od kojih će nastavu na srpskom jeziku slušati 6, a na mađarskom 18. U Ostojićevu je 31 prvak, a nastavu na srpskom slušaće 19 učenika, dok će na mađarskom 12, od kojih je 10 iz Jazova. U OŠ „Jovan Popović“ je ukupno 51 prvak od kojih nastavu na srpskom pohađa njih 37 , a na mađarskom 14. Odelenje ove škole u Sanadu ima 15 prvaka, a u Crnoj Bari 3. U Vrbici ni ove godine nema prvaka.

 

 

N. Kolundžija

 


Komentari(0)