RADNA POSETA OPŠTINI ČOKA


Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine posetila je opŠtinu Čoka

 

 

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, predvođena Mihaljem Njilašem, potpredsednikom Pokrajinske vlade, pokrajinskim sekretarom, u petak, 22. maja 2015. godine, posetila je opštinu Čoka.


Sekretar Njilaš i saradnici učestvovali su na okruglom stolu gde su se sastali s predsednikom opštine Ferencom Balažom, a na koji su bili pozvani i direktori obrazovnih ustanova u opštini Čoka. Tom prilikom razgovarali su o aktuelnim problemima u obrazovnim ustanovama, o bezbednosti učenika, kao i o dosadašnjoj saradnji opštine i sekretarijata. Takođe, bilo je reči i o problemu smanjenja broja učenika u školama na celoj teritoriji opštine Čoka.

Sekretar Njilaš konstatovao je da obrazovne ustanove u Čoki, kao i u celoj Vojvodini, kvalitetno rade. Po njegovim rečima, dosadašnja saradnja sekretarijata i opštine Čoka je na zavidnom nivou, a cilj ovakvih okruglih stolova jeste da blagovremeno i na adekvatan način informišu direktore obrazovnih ustanova o mogućnostima poboljšanja saradnje putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.


Ferenc Balaž, predsednik opštine Čoka, istakao je dobru saradnju između obrazovnih ustanova i opštine, pri čemu im veliku podršku pruža pomenuti sekretarijat.
Posle okruglog stola, pokrajinska delegacija posetila je Hemijsko-prehrambenu srednju školu u Čoki i osnovnu školu „Dr Tihomir Ostojić” u Ostojićevu.

22.05.2015

 

 

 

 

 

 


Komentari(0)