OPŠTINA ČOKA KUPILA NOVO VOZILO DOMU ZDRAVLJA


Sanitet za udobniji prevoz bolesnika

ČOKA - Predsednik Opštine Čoka Ferenc Balaž, uručio je ključeve novog sanitetskog vozila direktorki Doma Zdravlja u Čoki dr Elviri Tot Barna, za koje je iz lokalnog budžeta izdvojeno oko 2,5 miliona dinara.

Na skromnoj svečanosti direktorka Elvira Tot Barna zahvalila se na vrednoj donaciji. Istakavši dobru saradnu između Doma zdravlja i lokalne samouprave, podsetila je na prethodne donacije lokalnih vlasti, zahvaljujući kojima je omogućena efikasnija zdravstvena zaštitu stanovnika.

- Novi automobil će se koristiti za prevoz teških bolesnika sa teritorije opštine Čoka, a zahvaljujući savremenoj opremi koja je ugrađena u njemu, višesatno putovanje do zdravstvenih centara u Beogradu, Sremskoj Kamenici i drugih zdravstvenih ustanova u zemlji, naši pacijenti će bezbednije i lakše podnositi – rekla je dr Elvira Tot Barna.

Predsednik Opštine Čoka Ferenc Balaž kaže da je saradnja između Lokalne samouprave i Doma zdravlja na dobrom nivou, a da su ključni ograničavajući faktori finansiski momenti.

- Trudimo se da izađemo u susret u rešavanju gorućih problema zdravstvenih radnika. U poslednje tri do četiri godine, svake godine smo uspeli da obezbedimo po jedno vozilo za obnovu voznog parka, a nadam se da će mo ovu praksu nastaviti i u buduće. Mimo vozila, Lokalna samouprava uključuje se i u rešavanje drugih problema zdravstvenih radnika, koja ne trpe odlaganja, a Dom zdravlja će u lokalnoj samoupravi uvek imati partnera u rešavanju problema, u cilju što bolje zdravstvene zaštite žitelja naše opštine- izjavio je Ferenc Balaž.

 

N. Kolundžija

 

 

 

 


Komentari(0)