Gradonačelnici dveju opština potpisali sporazum o saradnji


Učvršćena veza između Čoke i Črenšovca

Prve nedelje marta je delegacija Lokalne samouprave, među kojima je bilo poljoprivrednika, uzgajivača stoke i proizvođača mleka, bila na četvorodnevnom putovanju u Sloveniju, u opštinu Črenšovci.

Gradonačelnici dveju opština, Balaž Ferenc i Anton Tornar, potpisali su sporazum o saradnji opština, o učvršćivanju veza građana, firmi, civilnih udruženja, kulturno-obrazovnih ustanova. Veza zasnovana na prijateljstvu i poštovanju će svim stanovnicima opštine biti od koristi, u svim oblastima, poljoprivredi, sportu i kulturi.

– Domaćini su bili veoma gostoljubivi. Bili smo u mestima gde je poljoprivreda na visokom nivou i gde se veoma pazi na zaštitu životne sredine. Imamo šta da naučimo od njih kada su u pitanju pristup i organizacija rada. Po drugi put smo u poseti Črenšovcu, a sa nama su išli poljoprivrednici, uzgajivači stoke i proizvođači mleka. Pažljivo su pratili rad tamošnjih gazda, a novine su mogli videti u oblasti uzgoja bilja i stočarstva, kako izgleda razvijena poljoprivreda u Evropskoj uniji, - rekao je između ostalih o putovanju u Sloveniju predsednik opštine Balaž Ferenc.

G.J.


Komentari(0)