Za verske zajednice dva miliona dinara


Potpisivanje ugovora sa predstavnicima verskih zajednica 

Predsednik opštine Čoka, Ferenc Balaž, potpisao je ugovore sa predstavnicima četiri verske zajednice sa teritorije opštine Čoka oko realizacije petnaest projekata sa kojima su konkurisale za dodelu sredstava u ovoj godini.

– Ovo nije prvi put da potpisujemo ugovore i praksu da opština pomaže sve crkvene zajednice na teritoriji opštine, nastavićemo i dalje – rekao je Balaž. On je objasnio da je svota novca koja se dodeljuje po konkursu ostala ista jer je ograničena na prošlogodišnjem nivou.

- Ukupna vrednost 15 projekata iznosi 6,5 miliona dinara, od opštine je traženo 3,7 miliona, a raspolagali smo, kao što sam rekao sa 2 miliona, koliko je i dodeljeno. Drago mi je da uopšte možemo pomoći, jer su sve crkvene zajednice sredstva namenila za građevinske radove na verskim objektima. Opština će, pored ovoga i dalje pomagati oko obeležavanja značajnih datuma i praznika svih verskih zajednice, kao što je to i do sada činila – izjavio je Ferenc Balaž.

Na konkursu su učestvovale Srpske pravoslavne crkvene opštine Čoke, Padeja, Ostojićeva, Sanada i Crne Bare, Rimokatoličke crkvene opštine iz Čoke, Vrbice, Sanada, Crne Bare, Padeja, Ostojićeva, Jazova i Banatskog Monoštora, Slovačka evangelistička crkvena opština i Hrišćanska adventistička crkva iz Ostojićeva.

 

 

 

 

N. Kolundžija

 

 


Komentari(0)