Otvorena teretana u Starom parku


Teretana za besplatno vežbanje i rekreaciju odraslih posetilaca otvorena je u Starom parku u Čoki. Njeno postavljanje finansiralo je Javno preduzeće Direkcija za izgradnju opštine Čoka, koje je upravljač Starim parkom, zaštićenim spomenikom vrtne kulture u centru varošice na površini od preko pet hektara.

– Pored uređenih staza za šetanje i dečjeg igrališta, želeli smo da ovu zelenu površinu još više približimo svojim sugrađanima i svim posetiocima. Teretana im pruža dodatnu mogućnost da se rekreiraju i vežbaju na otvorenom, čistom i zdravom vazduhu i time još više doprinesu vlastitom zdravlju – izjavio je Boris Ilić, direktor Direkcije.

Prema njegovim rečima za teretanu je Direkcija uložila 930 hiljada vlastitih sredstava, a predviđeno je da se postavi i video nadzor kako bi se sačuvala od eventualnih vandala.

– U pitanju je 14 antivandal sprava na deset platformi, atestiranih sa sertifikatom za bezbedno korišćenje, koje nemaju tegove, već svaki korisnik svojom težinom vežbe prilagođava sebi. Na svakoj spravi, koje su namenjene za uzrast od 14 godina pa naviše, je uputstvo za upotrebu i informacija za koji deo tela su vežbe korisne, a postavićemo i tablu sa detaljnim uputstvima - izjavio je Boris Ilić.

N. Kolundžija

 

 


Komentari(0)