Uprava za kapitalna ulaganja Pokrajinske vlade gradi puteve u Ostojićevu


 

Asfaltni putevi umesto turske kaldrme u četiri ulice

Bez ulaganja u infrastrukturu vojvođanskih sela nema ravnomernog razvoja APV i nema ostanka ni opstanka mladih u selu. Zbog toga je Pokrajinska vlada, putem Uprave za kapitalna ulaganja uložila 17 miliona dinara upravo u Ostojićevo u razvoj putne infrastrukture – izjavio je Nebojša Malenković direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV, na otvaranju radova na sanaciji saobraćajnica u ovom selu.

 

Zahvaljujući ovim sredstvima izgradiće se preko dva kilometra asfaltnih puteva u ulicama Oslobođenja, Dositejeva, Slovačka i Obilićeva.

- Mi sa vojvođanskog sela danas započinjeno novi investicioni talas u Vojvodini. Biće puno radilišta u vojvođanskim opštinama i selima ideja da se podigne infrastruktura, da se poboljša kvalitet života i pošalje vrlo jasna poruka da vredi ostati na vojvođanskom selu, u kome stvaramo ambijen dostojan čoveka u 21. veku – rekao je Nebojša Malenković, dodajući da će radovi na koje građani sela u čokanskoj opštini isčekuju više decenija, biti gotovi za 10 dana, a da je posao dobila domaća kompanija, čime će se pored izgradnje infrastrukture, zaposliti i naši ljudi. Prema njegovim rečima Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za infrastrukuturu u 45 vojvođanskih opština je izdvojila 1,2 milijarde dinara, a na teritoriji opštine Čoka radovi će se nastaviti na sanaciji saobraćajnica u Padeju i Jazovu.

Predsednik opštine Čoka Ferenc Balaž kaže da je ova investicija izuteno važna i da je to samo početak obimnih radova na infrastrukturi u ovoj nerazvijenoj opštini.

– Opština je putem konkursa obezbedila 33 miliona dinara za sanaciju saobraćajnica u Padeju i Jazovu, a pored sredstava Uprave za kapitalna ulaganja, izdvojena su i vlastita sredstva iz budžeta opštine i drugih izvora.

 

 

 

N. Kolundžija

 

 


Komentari(0)