Nastavak radova na vodovodu


Menjaju stare azbestne cevi na novih 2,7 kilometara dužine

 

Lokalna samouprava Čoka je pre godinu dana započela radove na vodovodnoj mreži, te su nedavno završeni na glavnoj ulici, a već je raspisana javna nabavka za treću fazu. Predsednik opštine Ferenc Balaž je povodom nastavka radova izjavio:

- Uspeli smo da obezbedimo 17 miliona dinara potrebnih za realizaciju treće faze radova, što znači da ćemo u više ulica, na 2,7 kilometara dužine zameniti azbestne glavne cevi, koje su postavljene pre više od 40 godina. Veći deo troškova, više od 9 miliona dinara, ćemo pokriti iz opštinskog budžeta, a ostatak sredstava će obezbediti Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Za izvođača radova smo već raspisali tender i procenjujemo da ćemo do kraja avgusta znati koja firma je izabrana.

- Nakon toga može početi treća faza radova, koja obuhvata ulice Borisa Kidriča, Bratstva i jedinstva i u ulici Palih boraca, na delu od ulice Maršala Tita do Sutjeske. Radovi će biti završeni najkasnije u novembru. U okviru radova potrošači će dobiti nov vodomer, a postavku i priključivanje na glavni vod izvršiće podizvođač radova Javno komunalno preduzeće Čoka. Takođe, tu spada i saniranje ulaza ispred kuća i deo staze koji će zbog radova biti oštećeni, - rekao je predsednik.

G.J.

 


Komentari(0)