Za Dan opštine nagradjeni vukovci


 

Nizom manifestacija započelo je obeležavanje praznik opštine Čoka, za koji je uzet 26. juli, dan kada je 1831. godine sahranjena poslednja žrtva orijentalne kolere, koji katolici obeležavaju kao Dan svete Ane, a pravoslavni žitelji Čoke, hramovnu slavu, Sabor svetog Arhangela Gavrila. Danas, 24. jula u održan je pomen i položeni venci na spomen obeležje na rimokatoličkom groblju, gde su zajedno sahranjene žrtve poslednje epidemije kolere katoličke i paroslavne veroispovesti.

Na Svečanoj sednica SO Čoka, o rezultatima jednogodišnjeg rada prikazan je film, a govorio je predsednik opštine Ferenc Balaž. Sednica je završena dodelom vaučera u iznosu od po pet hiljada dinara i majci za 26 nosioca Vukove diplome iz tri čokanske osnovne škole.

U Domu kulture održan je Festival potiskih tamburaša, na kome je učestvovalo osam tamburaških bandi, a u subotu je na programu Međunarodni fudbalski turnir pionira i takmičenje za „Čokanski kotlić“, a u nedelju 26. jula održaće se liturgija u pravoslavnoj i misa u rimokatoličkoj crkvi.

 

N. Kolundžija

 


Komentari(0)