Za deset godina Čoka dobila 200 miliona dinara


Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški posetio Čoku

 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški posetio je Čoku i Ostojićevo, gde je razgovarao sa predstavnicima Lokalne samouprave i izvođačima radova na rekonstrukciji vodovoda u Čoki i predstavnicima Udruženja poljoprivrednika „ Potiski ratari“, koji su tim povodom započeli sadnju malina i podizanju prvog malinjaka u Severnom Banatu. Pozdravljajući gosta, predsednik opštine Čoka Ferenc Balaž zahvalio se pokrajinskom sekretaru na dosadašnjem učešću u rekonstrukciji vodovoda u Čoki.

– Uz pomoć sekretarijata u poslednjih godinu i po uspeli smo da okončamo radove na tri faze rekonstrukcije vodovoda u dužini od oko 6,5 kilometara, gde su cementno-azbestne cevi postavljene od 1965. godine, zamenjene ekološki zdravijim, pa već preko 500 domaćinstava dobija zdraviju vodu. Ukupna investicija za prve tri faze iznosila je oko 45 miliona dinara, od čega je više od polovine obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo , – izjavio je Ferenc Balaž, izrazivši nadu da će uz vlastita sredstva u 4. i 5 . fazi rekonstrukcije vodovoda učestvovati i Pokrajinski sekretarijat.

Branislav Bogaroški je izjavio da je s ekretarijat na čijem je čelu poslednjih deset godina pomogao Čoki sa oko 200 miliona dinara za atarske puteve, sanaciju kanalske mreže, vodovod i poljoprivredne proizvođače.

– Čoka je uvek imala dobre projekte, pa smo mogli da učestvujemo u njihovoj realizaciji, a deo sredstava u iznosu od oko 16 miliona dinara obezbediće se i za 4. fazu rekonstrukcije vodovoda u Čoki, kao i za pošumljavanje, za šta će uskoro biti potpisani ugovori , – rekao je Pomoriški.

On je posle Čoke obišao prvi malinjak u S evernom Banatu, koji je podignut u delu atara Kera bara u Ostojićevu, gde se susreo sa poljoprivrednicima i informisao ih o mogućnostima pomoći i podrške ovog sekretarijata oko novih zasada, navodnjavanja i drugih investicija poljoprivrednicima, jer kako je primetio poljoprivrednici Čoke nedovoljno koriste mogućnost obezbeđivanja povoljnih sredstava od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

 

 

N. Kolundžija

 

 

 


Komentari(0)