Novo vozilo Domu zdravlja

 

Vozni park Doma zdravlja u Čoki, čiji je prosek starosti 12 godina, dobio je od Opštine Čoka novo vozilo za kućne posete pacijentima u se-oskim mesnim zajednicama i njihov transport do zdravstvenih ustanova.

– Zahvalni smo opštini na ovoj donaciji, koja je samo jedna u nizu kojom nam Lokalna samouprava izlazi u susret u cilju poboljšanja zdravstvenih usluga žiteljima opštine – izjavila je direktorka Doma zdravlja dr Iboja Levai Seneš.

Predsednik opštine Čoka Balaž Ferenc je uručujući ključeve novog automobila rekao da će Opština Čoka nastaviti i ubuduće da pomaže zdravstvene ustanove.

– Budžetska sredstva namenjena zdravstvu su u odnosu na prethodne godine uvećana deset puta i namenjena su za obnovu zdravstvenih objekata, specijalizaciju stručnih kadrova i nabavku opreme. Rad ove ustanove ćemo i ubuduće pomagati u cilju olakšanja rada zdravstvenim radnicima u pružanju kvalitetnijih usluga pacijentima. Rebalansom budžeta nastojali smo da se ni jednom korisniku sredstva ne umanjuju, a rezultat toga je kupovina vozila za kojim su zdravstveni radnici iskazali potrebu – kazao je Balaž Ferenc.

N. Kolundžija

 

 


Komentari(0)