Čokanski komunalci dobili novu kombinovanu radnu mašinu „Hidromek“ za kvalitetniju uslugu

U Javno komunalno preduzeće „Čoka“, 16. decembra stigla je nova kombinovana radna mašina „Hidromek“ koja će znatno povećati efikasnost u radu i poboljšati usluge koje vrše radnici ovog preduzeća.

– Reč je o kombinovanoj radnoj mašini „Hidromek“ 102 S, koja ima višestruku namenu i zameniće već zastareli kombinovanu mašinu staru preko 40 godina, koja više nije u funkcionalnom stanju - kaže direktorka JKP „Čoka“ Iboljka Onodi. Ona dodaje da je Komunalno preduzeće raspisalo tender za javnu nabavku velike vrednosti, koja se odnosila na kupovinu jedne kombinovane mašine.

- Javilo se više prodavaca na tenderu, a prihvaćena je najpovoljnija ponuda „Vladeksa“ koji zastupa firmu „Hidromek“ u Srbiji. Mašina će nam služiti za kopanje rovova, otklanjanje kvarova i čišćenje snega, a pomoći će nam puno u obavljanju svih poverenih poslova. Vrednost mašine je 8.270.000 dinara, što je obezbeđeno iz budžetskih sredstava opštine Čoka namenjenih opremanju.

- Sve više je problema oko stare vodovodne mreže u svim naseljima. Zamena cementno - azbestnih cevi u Čoki je u toku, pa ćemo moći više da učestvujemo u ovim radovima kao podizcvođač nego do sada. Mašinu ćemo uključiti i u rad zimske službe za održavanje puteva. Ona je neophodna za rad jednog komunalnog preduzeća i što se tiče vanrednih situacija, moći da se koristi na teritoriji cele opštine - objašnjava Iboljka Onodi.

Čokanski komunalci su prošle godine nabavili mašinu za čišćenje snega „Waidemann“, pa su sa novom višenamenskom potpuno spremni za održavanje 95 kilometara lokalnih puteva u zimskom periodu.

– Jedini problem nam je industrijska so za posipanje saobraćajnica koja je na lageru već tri godine. Lošeg je kvaliteta i strukture, pa će teško moći da se rasipa. Letos smo je isušili, ali ona je ponovo ovlažila jer je nekvalitetna i jedino oko toga može biti problema. – izjavila je Iboljka Onodi.

 

N. Kolundžija


Komentari(0)