Opština Čoka na Sajmu investicija

 

Sajam investicija i nekretnina namenjen je promociji investicionih mogućnosti u Srbiju, a njegova koncepcija obuhvata predstavljanje lokalnih i regionalnih razvojnih potencijala.

U okviru Međunarodnog sajma „Investexpo“, od utorka, 23. do četvrtka, 25. oktobra, održani su Sajam investicija i Dani energetike. Predstavnici lokalnih samouprava imali su priliku da se upoznaju sa različitim tipovima investicija. Na Sajmu investicija učestvovale su 44 lokalne samouprave iz Srbije i regiona, a njih 23 predstavile su investicione projekte čiji je okvirni budžet 750 miliona evra.

Opština Čoka predstavila je udruženje preduzetnika koji se bave grnčarijom, užarstvomi i proizvodnjom linija za konditorsku industriju. Posetioci Čokinog štanda su pokazali interesovanje za ove proizvode.

U strukturi projekata koji su promovisani na Sajmu investicija dominirali su oni koji su usmereni ka izgradnji i obnovi infrastrukture, industrijskih zona, kao i projekti vezani za energetsku efikasnost.

 

Otvarajući 7. sajam investicija , predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je rekao da je ambicija Vojvodine da se ta manifestacija dalje razvija i da na njoj učestvuje sve veći broj lokalnih samouprava.

Međunarodni karakter Sajma investicija potvrdilo je učešće gradova i opština iz Republike Srpske, Rumunije i Makedonije.

 

 


Komentari(0)